Окремі бригади російського спецпризначення знищені на 95% і відновлюватимуться десятиліттями - Washington Post

Низка бригад спеціального призначення в росії втратили до 95% особового складу в Україні. Про це 14 квітня повідомили в The Washington Post.

Журналісти знову посилаються на "злиті" документи Пентагону, згідно з якими російське командування надмірно покладалося на спецназ. У результаті ці частини використовувалися у складі піхотних формувань і зазнали величезних втрат.

"Втрати в цих підрозділах видно на супутникових знімках, які містяться в матеріалах, що потрапили в мережу. Фотографії "до і після", на яких зображено базу 22 окремої бригади спецпризначенців на півдні Росії, згідно з документом, показують, що "всі, окрім однієї, з п'яти російських окремих бригад спецпризначенців, які повернулися з бойових дій в Україні наприкінці літа 2022 року, зазнали значних втрат", - ідеться в матеріалі.

Згідно з висновком США, три з п'яти бригад зазнали втрат у 90-95% особового складу. Солдатам спецпризначенців потрібно щонайменше чотири роки спеціальної підготовки, тому в Штатах вважають, що Москві знадобиться близько десяти років на відновлення всіх підрозділів.

У підсумку чиновники США вважають, що втрати спецпризначенців ГУР РФ зроблять їх менш ефективними не тільки у війні проти України, а й в інших куточках світу.

Точних даних про втрати бійців спецназу в документах немає. Однак в одному з перехоплень йдеться, що 346-та бригада втратила майже всіх своїх бійців. Так, у її складі залишилося 125 осіб із розгорнутих 900.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну росія достовірно втратила понад 10 тисяч одиниць військової техніки.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті