Окуповану територію Луганщини залишили дві третини пенсіонерів - Гайдай

Російські окупанти під час підготовки псевдореферендуму на захоплених територіях Луганщини зіткнулися з тим, що більш ніж половина пенсіонерів евакуювалася. Про це 25 серпня у Telegram повідомляє голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Протягом кількох місяців росіяни не залишають спроб зібрати особисті дані населення для маніпуляцій під час проведення псевдореферендуму. Звичайно, певні сподівання покладали на людей похилого віку", - повідомив чиновник.

Однак виявилося, що і люди похилого віку втекли від "російського світу". За словами Гайдая, до повномасштабного вторгнення у Луганській області мешкало понад 330 тисяч пенсіонерів. Проте за пів року за відновленням чи призначенням пенсій до окупантів звернулося лише 110 тисяч осіб.

"Понад дві третини людей похилого віку виїхали, вирішили жити в спокої і в цивілізованому світі, а не при "російському світі", - зазначив Гайдай.

Причому більшість тих, хто залишився в окупації, – це мешканці територій, які були окуповані в перші два тижні вторгнення. "Вони просто не встигли", - наголосив глава ОВА.

Раніше повідомлялося, що рашисти на Луганщині залучають дітей до воєнізованих рухів та шантажують батьків.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті