Окупаційна влада Херсонщини оголосила "референдум" і пообіцяла РФ "добровольчі батальйони"

Голова окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо "ухвалив рішення" про проведення "референдуму" щодо входження області до складу РФ, - повідомляють окупаційні ЗМІ.

Ватажок запевнив, що про це його попросили "жителі регіону".

"Розглянувши звернення громадських організацій та мешканців регіону, керівництво Адміністрації Херсонської області ухвалило рішення про проведення референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації", - заявив Сальдо.

Він пообіцяв РФ, що у випадку, якщо "керівництво Російської Федерації ухвалить підсумки референдуму і Херсонська область увійде до складу Росії", на цій території з місцевих жителів буде сформовано "добровольчі батальйони" для участі у Спеціальній військовій операції ЗС РФ на території України".

Зазначимо, що міжнародне право не визнає "референдумів", які проводяться на окупованих територіях. Законодавство України, у свою чергу, не передбачає проведення місцевих референдумів з питань зміни кордонів держави та порушення її територіальної цілісності.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті