Окупанти вивезли до Підмосков'я ще 76 дітей-сиріт із Луганщини - Гайдай

Окупанти продовжують вивозити з окупованої Луганської області дітей-сиріт – цього разу повідомляється про 76 таких викрадених. Про це 2 жовтня у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ще 76 дітей-сиріт вивезено до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх у РФ, розташованих у Московській області. Наразі чотири регіони росії мають прийняти їх у складі сімейних груп", - написав чиновник.

Причому вже зараз у соціальних закладах так званої "ЛНР" перебувають 104 дитини, яких готують до "передачі під опіку" до російських родин.

"Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, що щодня росте, разом з кількістю загиблих військових. Що буде з цим питанням у так званій "ЛНР" росіянам байдуже - розуміють, що на Луганщині вони тимчасово", - додав Гайдай.

Нагадаємо, на початку вересня омбудсмен Дмитро Лубінце заявив, що всього до росії вивезли понад 7 тисяч українських дітей.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті