Окупанти вкрали картини з музею у Херсоні та вивезли їх до Криму

Російські окупанти вкрали витвори мистецтва з Херсонського музею та вивезли їх до Сімферополя. Про це 7 листопада у Facebook повідомили представники Херсонського художнього музею.

"Твори мистецтва, викрадені окупантською владою з Херсонського художнього музею, одразу ж "засвітилися" у Центральному музеї Тавриди в Сімферополі. Фотографії розвантаження та необережного складання картин миттєво облетіли мережу, і твори з нашої музейної колекції впізнаються", - повідомили представники музею.

Так, співробітники змогли точно ідентифікувати щонайменше шість полотен:

  • Іван Похитонов, "Пікет на березі річки. Захід сонця";
  • П. Соколов, "Хати на заході сонця";
  • Михайло Андрієнко-Нечитайло, "Пейзаж Парижа";
  • Георгій Курнаков, "Осіння пора";
  • Леонід Чічкан, "Гладіолуси";
  • Гаврило Глюк, "Ланка".

Втім, зазначають представники музею, список вкрадених картин напевно виявиться вищим. В адміністрації Херсонського художнього музею сподіваються, що виявлені викрадені картини стануть вагомим доказом для викриття та покарання всіх причетних до викрадення мистецьких творів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що наприкінці жовтня російські окупанти пограбували Херсонський художній музей.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті