Окупанти втрачають ініціативу під Бахмутом через контратаки ЗСУ

Російські війська в районі Бахмута втрачають ініціативу завдяки контратакам ЗСУ. Про це 18 травня повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

"Один із відомих мілблогерів поскаржився, що російські війська тепер мають реагувати на дії України, маючи на увазі, що російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута, попри обмежений характер українських контратак у цьому районі", - ідеться у звіті ISW.

Також у цьому звіті наголошується, що і російські, і українські офіційні особи визнають обмежені контратаки ЗСУ під Бахмутом, що тривають. З українського боку про успіхи наших захисників доповідали заступник міністра оборони Ганна Маляр і представник Східного угруповання Сергій Череватий.

Зі свого боку російське Міноборони заявило про незначне просування сил ПДВ, але визнало продовження українських контратак на флангах Бахмута. Зокрема, йдеться про Богданівку на північному заході Бахмута та Іванівське на заході від міста.

Однак глава "ПВК "Вагнер" Пригожин встиг спростувати заяви російського військового відомства про просування вперед. Також він розкритикував Міноборони за те, що відступ там представляють як захоплення нових позицій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кремль намагається змусити Пригожина відмовитися від політичних амбіцій.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті