Окупанти розграбували картинну галерею Гавдзинського у Новій Каховці

Росіяни розграбували картинну галерею імені Альбіна Гавдзинського у окупованій Новій Каховці після оголошення "евакуації населення" через можливий контрнаступ ЗСУ на Херсонщині. Про це повідомляє Новокаховська міська рада у Facebook.

"В Новій Каховці окупанти пограбували картинну галерею імені Альбіна Гавдзинського. Вчора,1 листопада, з тимчасово окупованої Нової Каховки прийшла звістка про те, що з картинної галереї масово вивозилися художні фонди: твори живопису, графіки, скульптури. Цей акт мародерства став продовженням масових грабунків російськими окупантами закладів культури, медицини та інших установ міста Херсон та Херсонської області після об’явлення окупаційною владою евакуації населення через ймовірний контрнаступ Збройних сил України", - йдеться у повыдомленні.

Картинна галерея ім. А.С.Гавдзинського заснована 4 листопада 1967 року як художній відділ Херсонського краєзнавчого музею. 

В 2002 році на базі майна Новокаховського відділу Херсонського обласного художнього музею ім. О.О.Шовкуненка створено Новокаховську міську картинну галерею. В 2003 році їй було привласнене ім'я Альбіна Станіславовича Гавдзинського, заслуженого художника України та почесного громадянина Нової Каховки.
Заклад був справжньою візитівкою Нової Каховки. В картинній галереї постійно проходили виставки творів з фондів галереї, пересувні виставки, персональні виставки художників і майстрів декоративно-прикладного мистецтва Херсонщини та інших регіонів України, виставки самодіяльних художників, виставки дитячої творчості, зустрічі та творчі вечори.
Художні фонди галереї нараховували понад 1200 експонатів, серед яких унікальна колекція з 297 творів живопису та графіки А.С.Гавдзинського, колекція офортів народного художника України В.Ф.Мироненка, колекція ілюстрацій народного художника України В.Г.Литвиненка та багато інших.

"За даним фактом Виконавчим комітетом Новокаховської міської ради готується офіційне звернення до відповідних правоохоронних органів про вчинення злочину", - зазначили у міській раді.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті