Окупанти проводять "референдум" під дулом автомата та після голосування видають повістки - Гайдай

Російські окупанти проводять "референдум" у Луганській області та зброєю змушують брати у ньому участь. Про це 24 вересня у Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Це більше схоже на соцопитування, правда, на соцопитування під дулом автомата. Тому, що по квартирах ходять якісь люди, якщо не відчиняєш, то кричать, що виламають двері... Якщо ставиш галочку проти, то тебе записують у блокнотик", - стверджує чиновник.

Якщо ж поставити галочку "за", то після цього тим, хто проголосував, вручають російський паспорт, а за цим – і повістку. Причому для дотримання процедури таємного голосування українцям пропонують прикритись картонкою.

Втім, упевнений Гайдай, хоч би якими були реальні результати такого "референдуму", окупанти все одно їх сфальсифікують і "намалюють" потрібні цифри.

Також голова Луганської ОВА додав, що місцеві жителі окупованих територій області надсилають йому прохання якнайшвидшого звільнення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що повістки почали видавати і чоловікам призовного віку у Запорізькій та Херсонській областях.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті