Окупанти не випускають евакуаційний транспорт із Херсонської та Запорізької областей

Можливість виїхати з тимчасово окупованих росією територій Херсонської та Запорізької областей «майже вичерпана». Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 25 жовтня.

«Окупанти фактично припинили пропускати евакуаційний транспорт з Херсонської та Запорізької областей. Вони чинять будь-які перепони: вимагають ліцензії у перевізників, застосовують процедуру зняття відбитків пальців, перевіряють усі документи, телефони, автомобілі тощо», – зазначають у відомстві.

Наслідком цього, як пояснюють у міністерстві, є те, що протягом жовтня з цих території вдалося виїхати «лише невеликій кількості людей». «Стільки раніше виїжджало за 1-2 доби. З Херсонщини евакуювалися понад 1,3 тисячі осіб, із Запорізької області – близько 1,4 тисячі громадян», – зазначають у Мінреінтеграції.

Також повідомляється, що загальні темпи евакуації з проблемних регіонів напередодні зими «залишаються високими».

«Щодня у більш безпечні регіони центральної та західної України виїжджає близько тисячі громадян. Зокрема, триває обов’язкова евакуація з Донецької області. Лише за минулий місяць із Донеччини до більш безпечних регіонів України виїхало понад 5 тисяч осіб, з яких більш як 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю», – кажуть у міністерстві.

У Мінреінтеграції також нагадують, що усі, хто має бажання евакуюватися, можуть повідомити про це через чат-бот – Minre_1548_Help_Bot або ж на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

Статті

Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Країна
12.04.2024
11:24

"Економічне бронювання" від мобілізації: "робота в білу" чи "податок на боягузтво"?

На одного воїна, який захищає Україну, має бути 8 осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна. Потрібно знаходити ті заходи та засоби, які можуть сприяти підняттю рівня економіки
Всі статті