Окупанти не зможуть протистояти контрнаступу ЗСУ після ударів по мостах на Херсонщині – ISW

Нові удари по Каховському мосту порушують російські наземні лінії постачання. Про це 14 серпня повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW).

"Якщо українські сили зруйнували всі три мости і зможуть перешкодити РФ відновити працездатність будь-якого з них упродовж тривалого проміжку часу, то російські сили на західному березі Дніпра, ймовірно, втратять здатність захищатися навіть від обмежених українських контратак", - заявили в ISW.

Це пов'язано з тим, що без мостів, що працюють, росіяни не зможуть забезпечувати перекидання боєприпасів, пального та важкої техніки в кількостях, яких вистачить хоча б для оборони, не кажучи про наступ. Понтонні переправи та перекидання повітрям не зможуть підтримувати потрібний рівень логістики, додали експерти.

Ознаками погіршення постачання спорядження для окупантів є нестача палива та боєприпасів у росіян на заході Херсонської області. Це вже призводить до збільшення кількості випадків залишення військової техніки і проявляється у зниженні інтенсивності та припиненні наземних та артилерійських атак росіян

Наголошується і на відсутності нової важкої техніки, яку отримують угруповання загарбників на заході Херсонської області.

Раніше Володимир Зеленський повідомив про добрі новини з півдня України.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті