Окупанти не зможуть пересуватися зруйнованим Антонівським мостом - депутат облради

У Херсоні росіяни не відновлять знищений ЗСУ Антонівський міст і не проведуть по ньому техніку, оскільки не мають документації та фахівців для його ремонту. Про це в ефірі єдиного телемарафону заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський 27 липня.

"Вночі ЗСУ відпрацювали по Антонівському мосту. Це найвдаліший удар по комунікаціях орків за останній час. Міст дуже суттєво пошкоджений, він непридатний для використання навіть легковим автотранспортом", - зазначив він.

За словами Соболевського, росіяни блокують під'їзди до мосту та не пускають на нього місцевих, щоб ті не поширили інформацію про пошкодження.

Також окупанти мають дуже велику проблему із отриманням технічної документації на міст. Вони не мають до неї доступу, тому росіяни не здатні розробити план оновлення Антонівського мосту.

Крім того, загарбники не мають фахівців із швидкого ремонту та техніки. Їхній моральний стан відповідний.

"Щодо відновлення мостів - вони фактично роблять косметичний ремонт, якщо йдеться про Каховський міст, і це дуже велике питання, наскільки він витримає. Що стосується Антонівського мосту, то там 100% він не буде придатний для того, щоб вони змогли перекидати важку техніку", - наголосив Юрій Соболевський.

Він додав, що останні успіхи ЗСУ та постійні звільнення населених пунктів можуть свідчити про те, що деокупація вже відбувається і вона є дуже вдалою. Проте депутат закликав не квапити українських військових, оскільки ті й так працюють надефективно.

Як раніше повідомлялося, ЗСУ одночасно з Антонівським мостом вночі 27 липня вразили також залізничний міст, що знаходиться неподалік.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті