Окупанти на Луганщині загрожують переслідуванням вчителям, які працюватимуть за українськими програмами

Українські вчителі, які спробують працювати за українською освітньою системою на окупованих територіях Луганської області, можуть бути репресовані. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону FreeДом.

"Життя на окупованій території розділяється на дві частини, тому що одна частина - це окупована територія, де не відбувалися бойові дії. Там просто забирають врожай, вивозять КАМАЗами, а потім - ешелонами. Намагаються проводити мобілізацію, забороняють вчителями працювати за українською системою. Якщо знають, що хтось намагається навіть дистанційно працювати за українською системою, то їх карають. 

Щодо тої частини, де проходили бойові дії, то ті, хто чекав на "русский мир", дочекалися його. "Тепер вони стоять в чергах, щоб отримати буханку хліба. Газу немає, води немає, електроенергії немає, відтак на них чекає серйозна гуманітарна катастрофа", - розповів Сергій Гайдай.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ продовжують завдавати втрат рашистам у Луганській області. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті