Окупанти хочуть відселити з лівого берега Дніпра на Херсонщині до 70 тисяч людей

Колаборант, так званий "вріо губернатора" окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо повідомив, що до 70 тис. мешканців планують відселити з лівого берега Дніпра на Херсонщині. Про це він сказав в ефірі російських пропагандистів, – пишуть росЗМІ 1 листопада.

«15-кілометрова зона вздовж лівого берега Дніпра, починаючи від Каховки і до Голої Пристані, ми зараз (вивозитимемо, - прим.)... Вже розпочали цю роботу», - сказав Сальдо.

За його словами, евакуювати людей будуть углиб Херсонської області, а також у регіони РФ.

Про рішення щодо розширення зони евакуації стало відомо вчора, 31 жовтня. Окупанти брешуть, що "зону евакуації розширили у зв'язку з можливим ударом по греблі Каховської ГЕС з боку ЗСУ". Традиційно окупанти звинувачують у бік України, коли самі збираються влаштувати провокацію.

Рішення про відселення торкається мешканців Новокахівського, Голопристанського, Олешкінського, Каховського, Горностаївського, Великолепетихського та Верхньорогачицького районів. Це територія лівого берега Дніпра. Усім евакуйованим росіяни обіцяють виплату у розмірі 100 тис. руб., а також видачу житлового сертифікату на купівлю житла у росії.

Нагадаємо, що окупанти оголосили про евакуацію мешканців Херсонської області на лівий берег Дніпра 19 жовтня. Пізніше, 28 жовтня, вони повідомили, що вивезення людей завершено.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті