Окупанти кидають на штурм найманців через брак особового складу – Гайдай

Російські окупанти на Донбасі зіткнулися з нестачею боєприпасів та особового складу. Про це 22 липня заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Час грає нам на руку. Поки наші Збройні Сили тримають лінію оборони і не дають змоги просуватися ворогові, ми отримуємо зброю та маємо можливість підготуватися", - повідомив чиновник.

За його словами, через відмінну роботу українських артилеристів, які знищують багато ворожих об'єктів у глибокому тилу рашистів, ті зіткнулися з проблемами в логістиці та нестачею особового складу.

Зараз у бій росіяни кидають здебільшого підрозділи, які складаються із найманців. За словами Гайдая, це також підтверджує, що окупанти відтягли частину батальйонів для перегрупування через величезні втрати.

Також голова обласної військової адміністрації підтвердив, що у районі Білогорівки та Верхньокам'янки на Луганщині тривають бої. У зв'язку із цим провести евакуацію мирних жителів неможливо.

"Ми таки маємо справу з махіною, де 140 мільйонів. Наступальний потенціал російської армії набагато зменшився, але вони все-таки ще мають запаси навіть старої техніки і навіть не дуже підготовлених військ. Але, мабуть, найкращі підрозділи вже не мають тієї боєздатності, яку мали до 24 лютого", – сказав Гайдай.

Раніше Сергій Гайдай також повідомив, що ЗСУ відбили атаку ворога з боку Лисичанського НПЗ.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті