Окупанти 7 разів намагалися взяти штурмом останні населені пункти Луганщини, але безуспішно – Гайдай

Російські окупанти продовжують спроби захопити всю територію Луганської області і "звітувати про це". Таку заяву 14 серпня у Telegram зробив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Бої не припиняються ні вночі, ні вранці. Після досить швидкого захоплення Лисичанська ворог не може подолати відстань, меншу за площу цього міста. Так, випалює землю навколо, але кожен наступний кілометр йому підкоряється після значних втрат", - заявив чиновник.

Нові спроби повністю окупувати Луганщину росіяни робили вже з боку Донецької області. Зокрема, йдеться про спроби штурму поблизу Спірного та Серебрянки. Однак ці спроби закінчилися нічим.

"Армія ворога зазнала вогневого ураження від наших збройних сил і відступила. Як і після ще семи спроб штурму з різних боків", - повідомляє Гайдай.

За його словами, на двох ділянках бої все ще продовжуються. Також голова ОВА зазначив, що росіяни завдали ракетних та авіаударів поблизу десяти міст і сіл уздовж кордону Луганської області.

"Лише за останню ніч артилерійські підрозділи ворога 15 разів обстрілювали населені пункти зі ствольного та реактивного озброєння", - додав Гайдай.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відбили атаки рашистів на 5 напрямках на Донеччині.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті