Охоронця британського посольства в Берліні засудили на 13 років за шпигунство на користь росії

Охоронця посольства Великобританії в Німеччині засудили на 13 років за шпигунство на користь РФ. Про це 17 лютого повідомляє The Guardian.

"Девід Сміт, 58-річний чоловік з Пейслі, Шотландія, копіював секретні документи, які він знаходив у незакритих кабінетах та на столах у посольстві, включаючи листа до Бориса Джонсона, який тоді був прем'єр-міністром", - повідомили журналісти.

Суддя зазначив, що у Сміта виникли "чітко антибританські" почуття, і він створив у колег враження, що він "більше симпатизує Росії, зокрема президенту Путіну". Причому підривну діяльність чоловік розпочав у 2018 році, скопіювавши "значну кількість матеріалу" за ці роки.

"Сміт повністю усвідомлював, що йому не слід було копіювати якісь із цих документів, і так само усвідомлював, що якби ці документи потрапили в чужі руки, вони могли б нашкодити британським інтересам або загрожувати тим, хто працює в Британському посольстві", – навели у виданні слова судді.

Повідомляється, що на суді чоловік визнав вісім звинувачень відповідно до закону про державну таємницю. Його засудили до 13 років та двох місяців в'язниці.

Нагадаємо, раніше у ГУР повідомили, що у всій Європі досі активно діє мережа російських шпигунів.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті