Колаборанту з Рубіжного, ексдепутату міськради Сімоненку оголошено про підозру

Колаборанту з Рубіжного Максиму Сімоненку, колишньому депутату міськради, оголошено про підозру. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у Facebook 3 лютого.

"СБУ задокументувала колабораційну діяльність депутата Рубіжанської міської ради 8 скликання, який співпрацює з ворогом у складі місцевої окупаційної адміністрації, – сказано в повідомленні. – За даними слідства, колишній директор комунального підприємства "Рубіжнетеплокомуненерго" у листопаді 2022 року приступив до виконання обов’язків так званого "и. о. начальника отдела ЖКХ Рубежного".

Зазначається, що раніше ця особа вже потрапляла у поле зору правоохоронних органів. Так, вже будучи депутатом міськради, посадовець був затриманий спецпідрозділом СБУ на хабарі. Чиновник отримав підозру, але через початок війни тимчасово уникнув судового вироку.

"Тепер колаборант служить окупаційному режиму та імітує в ефірах пропагандистських ЗМІ турботу загарбників про мешканців Рубіжного. Тим часом нечисленні рубіжани, які залишилися у майже зруйнованому російським військами місті, зимують без води та опалення", – пише відомство.

Підкреслюється, що правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Невдовзі його буде оголошено у розшук.

Уточнюється, що за добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, в окупаційних органах влади та адміністраціях держави-агресора передбачено до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що діяльність ще чотирьох колаборанток з півночі Луганщини задокументована СБУ, усі отримали підозру.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті