Офіс Президента: "Тимчасово знестумлено сотні тисяч домівок. Працюємо, аби повернути людям та підприємствам світло та воду"

В результаті масштабної російської атаки по містам України 22 березня знестумлено сотні тисяч домівок. Про це у Телеграм повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

"Атака по енергосистемі та критичній інфраструктурі України. Понад 150 шахедів та ракет випустила рф по областям України – Одеська, Івано-Франківська, Львівська, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Кіровоградська, Хмельницька, Вінницька, Сумська області. Тимчасово знестумлено сотні тисяч домівок. Працюємо, аби повернути людям та підприємствам світло та воду. Особливо складна ситуація на Лівобережжі Дніпра", - повідомив Кулеба і додав більш детальну інформацію.

Дніпропетровщина. В регіоні є перебої з теплопостачанням. Без світла лишаються мешканці міст Кам'янське, Кривого Рогу, Павлограду. Загалом це більше 250 тисяч абонентів. В цих містах також будуть графіки подачі світла. Ведуться роботи, щоб до кінця доби відновити електроенергію. 

Така ж ситуація у Запоріжжі. Там вводяться графіки відключень електрики. 

На Одещині без світла 200 тисячі абонентів. В Одесі ввели графіки подачі світла. Очікується, що протягом доби пошкодження усунуть і електрику дадуть повною мірою.

У Полтавській області без електроенергії близько 110 тисяч абонентів. Вводяться графіки відключень. 

Тимчасово знеструмлено Харків та інші населені пункти Харківського району, Первомайська громада Лозівського району. Частково без світла залишилися інші міста регіону - Красноград, Олексіївка громада, Куп'янський район. В області вводяться графіки відключень світла, аби зберегти енергосистему. Станом на зараз без електроенергії залишається 700 тисяч споживачів.  

На Сумщині знеструмлені Суми, Шостка, Лебедин, Липова Долина, Свеса, Краснопільська та Глухівська громади. Вводяться графіки відключень світла.

Обмежено постачання електроенергії у Кіровоградській та Хмельницькій областях.

Відновили живлення у Вінницький області. Через неї сьогодні пролетіло 40 з 90 "Шахедів".

"На жаль, є жертви. Троє загиблих – двоє у Хмельницькій області та одна людина у Запоріжжі. Щонайменше троє людей зникли безвісти. Станом на зараз поранення отримали 13 людей. Також є пошкодження цивільних будинків", - констатував Кулеба.

"Направляємо усі сили, щоб врятувати людей, відновити пошкодження і повернути в домівки світло та воду. По ситуації в постраждалих містах доповідаю Президенту України та Керівнику Офісу Президента. Постійно на звʼязку з місцевою та обласною владою, профільними Міністерствами. Люди оперативно отримують усю допомогу. Будь ласка, за необхідності звертайтеся у Пункти Незламності. Там можна зарядити гаджет і зв'язатися з рідними. Дякуємо кожному і кожній, хто допомагає та захищає!", - зазначив заступник керівника Офісу Президента.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті