Оборону РФ на Херсонському напрямку прорвали завдяки вогневому контролю - ОК "Південь"

Пробити першу лінію оборони російських військ на Херсонському напрямку вдалося після тривалого вогневого контролю тимчасово окупованої території, та завдяки моральному виснаженню передових підрозділів ворога. Про це повідомила в ефірі ТСН речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк 29 серпня.

За її словами, ворог накопичував свої сили на південному напрямку. Водночас ЗСУ тривалий час тримали під вогневим контролем окуповану територію для того, щоб “відкоригувати” його запаси, логістику тощо.

Зрештою, як підтвердила Гуменюк, ЗСУ прорвали першу лінії оборони окупантів.

“Коли вони виставили попереду ті підрозділи, які були найбільш морально виснажені, наші війська змогли їх прорвати”, - зазначила вона.

Речниця ОК “Південь” зауважила, що українські військові все ще продовжують свою роботу. Оскільки наступальна операція передбачається як довга і непроста, подробиць перших успішних дій ЗСУ на південному фронті вона не повідомила.

“Ми не могли тримати позитивну новину, яку ми всі чекали, нам треба було підтримати людей, які в окупації вже довготривалий час і можливо десь в глибині душі починали втрачати віру. Але просимо розуміння, що на цьому треба і обмежитися. Навіть радісні новини треба вживати обмеженими дозами, для того, щоб радість була повноцінною”, - наголосила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, українські військові пробили 29 серпня першу лінію оборони російських військ на Херсонському напрямку.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті