Обласний воєнком Рівненщини, який побив підлеглого, "забув" задекларувати 46 млн гривень

Працівники ДБР повідомили ще одну підозру керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який у липні побив підлеглого, та "забув" задекларувати статки на 46 млн грн. Про це повідомляє ДБР у Телеграм 26 жовтня.

"Посадовець взяв участь у побитті, бо підлеглий солдат планував доповісти про його порушення під час служби. Під час проведення розслідування ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень", - зазначається у повідомленні.

У ДБР розповіли, що воєнком має будинок площею 280 кв. м у курортній зоні комплексу "Буковель". Також на сусідній ділянці посадовець займався будівництвом готелю площею майже 500 кв. м.

За інформацією Бюро, дозвілля воєнком проводив на власній дачі площею 316 кв. м неподалік Яремче із домашнім більярдом та ставком, у якому розводив елітні види риби. За документами, все майно належить тітці-пенсіонерці посадовця та сторонній довіреній особі. Також в Івано-Франківську знайдено 3 квартири загальною площею майже 200 кв. м та два гаражних приміщення, які належать посадовцю.

Причетність посадовця до нерухомості підтверджують його телефонні розмови та переписування.

Різниця між вартістю виявленої нерухомості та офіційно підтвердженим заробітком посадовця сягає понад 46,6 млн гривень.

Наразі він відсторонений від службових обов’язків та перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Воєнкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Як повідомлялось раніше, СБУ заблокувала схеми для ухилянтів від мобілізації у трьох регіонах. Затримані начальник військкомату та голова ВЛК.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті