Обіцянка ватажків "ДНР" стабілізувати водопостачання після окупації Авдіївки виявилася передчасною 

Захоплення російськими військами Авдіївки не призведе до стабілізації водопостачання на окупованій території Донецької області. Про це йдеться в повідомленні підприємства "Вода Донбасу".

"Звільнення (окупація - "ОстроВ") Авдіївки не вплине на загальну ситуацію з водопостачання..., оскільки на території міста немає джерел води, які могли б використовуватися для стабілізації водопостачання".

Зазначається, що ремонт Донецької фільтрувальної станцій, буде можливий тільки після стабілізації обстановки. На об'єкті належить провести розмінування території та споруд, детальний технічний огляд будівель, обладнання. 

"Лише після цього буде розроблено план заходів із відновлення роботи комплексу очисних споруд, насосних станцій та енергетичного обладнання", - ідеться в повідомленні.

Ба більше, одночасно з роботами з відновлення самої Донецької фільтрувальної станції, необхідно виконати аналогічні роботи щодо насосної станції першого підйому, магістральних підвідних водогонів і магістральних водоводів від Донецької фільтрувальної станції, які подають питну воду на Донецьк", - визнали у "Воді Донбасу", що обіцянка ватажків "ДНР" стабілізувати водопостачання після окупації Авдіївки буде реалізована дуже не скоро.

Проблеми з питною водою на окупованій частині Донецької області почалися в лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська агресія порушила роботу каналу "Сіверський Донець - Донбас". Тепер ватажок "ДНР" запевняє, що повноцінне водопостачання регіону почнеться після "повного звільнення".

 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті