Обіцяні США 18 HIMARS Україна отримає впродовж кількох років - Пентагон

Нові установки HIMARS, які США включили до нового пакету військової допомоги Україні, поставлятимуться впродовж кількох років. Про це 29 вересня під час брифінгу заявив представник Пентагону, повідомляє "Європейська правда".

За словами чиновника, 18 високомобільних установок HIMARS разом із відповідними боєприпасами Сполучені Штати закуплять у виробника в рамках програми USAI. Це означає, що ці установки виготовлятимуть, а не вилучатимуть із військових запасів США, як було з попередніми установками.

"Закупівля та постачання цих систем HIMARS та відповідних боєприпасів займе кілька років. Сьогоднішнє оголошення - це лише початок процесу закупівлі", - додав він.

Рішення про закупівлю нових РСЗВ у США пояснили тим, що таким чином ці установки будуть доступні для негайної доставки, але й буде створено резерв для постачання надалі.

"Це справді значна інвестиція, і вона призначена для того, щоб у майбутньому Україна мала те, що їй потрібно на довгострокову перспективу для стримування майбутніх погроз. Це аж ніяк не виключає того, що ми продовжуватимемо інвестувати в їхні нинішні сили, використовуючи можливості". які доступні сьогодні і які ми можемо отримати сьогодні з американських запасів", - пояснив чиновник Пентагону.

Нагадаємо, у рамках останнього пакету військової допомоги від США пообіцяли поставити близько півтисячі одиниць сучасного озброєння загальною вартістю понад мільярд доларів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті