"Потрібно потерпіти". В Укренерго заявили, що енергопостачання може бути стабілізоване вже наступного тижня

Вже наступного тижня ситуацію з відключеннями електроенергії вдасться стабілізувати. Про це 7 листопада заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Треба зазнати кількох днів, - за умови, що не буде обстрілів, - щоб були відчутні полегшення для споживачів, і графіки відключень стали більш комфортними", - сказав він.

Також Кудрицький нагадав, що складна ситуація склалася через п'ять масованих і "багато дрібніших" ракетних ударів. І найбільше від них постраждали північно-східні регіони.

"Тут є графіки планових погодинних відключень, і, на жаль, поверх цих графіків доводиться застосовувати додаткові аварійні відключення, щоб збалансувати енергосистему", – сказав Кудрицький в ефірі єдиного телемарафону.

На цей час дефіцит у цих регіонах перевищує 1000 МВт. Водночас у центральних (Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська області та Київ) та північних (Харківська, Сумська, Полтавська області) значні відключення світла триватимуть до кінця цього тижня, після чого ситуацію вдасться стабілізувати.

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" заявили, що 8 листопада аварійних відключень у Києві та інших областях не передбачається.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті