Новий склад конгресу США продовжить підтримку України - Білий дім

Президент США Джо Байден заявив, що в американському конгресі, як і раніше, достатньо тих, хто виступає за продовження надання допомоги Україні. Про це  повідомляє сайт Білого дому, - пише "Главком".

«Зараз не час відвертатися від України, зовсім не час», – зазначив президент США.

Нагадаємо, що 8 листопада у США відбулися проміжні вибори. Більшість у сенаті, згідно з попередніми результатами, зберігають демократи, які отримали 50 місць зі 100. За республіканцями 49 місць. У штаті Джорджія ще немає результатів виборів у сенат, другий тур голосування там призначено на грудень.

Але навіть якщо це крісло отримає представник Республіканської партії, більшість залишиться за демократами, оскільки за розподілу голосів порівну вирішальний голос залишено за віце-президентом США. Нині це член Демократичної партії Камала Харріс.

У той же час Республіканська партія на проміжних виборах до конгресу отримала перевагу в палаті представників, посівши в ній 221 місце з 435, а їхні супротивники отримали 213. Зараз конгрес контролюють демократи, а палата представників нового скликання, де переважатимуть республіканці, розпочне роботу в січні.

Як повідомлялося, загальна військова допомога США для України досягне 19,7 млрд доларів з від початку роботи адміністрації Джо Байдена.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті