Новий прем'єр Польщі вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про те, що його уряд буде вимагати повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Про це повідомляє Onet 12 грудня.

"Про Україну теж треба говорити одним голосом. Це теж повинно нас об’єднувати. Напад на Україну – це напад на нас усіх. Ми вимагатимемо повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Я більше не можу слухати політиків, які говорять про втому від ситуації в Україні. Вони кажуть президенту Зеленському, що втомилися від ситуації", - зазначив Туск.

Також він додав, що допомога Україні має вирішальне значення, але в той же час Польща "повинна залишатися наполегливою, коли йдеться про інтереси, зокрема, польських фермерів".

Дональд Туск наголосив, що українці борються за щось "надзвичайно важливе".

"Їх боротьба почалася з Майдану, що вони борються за те, щоб приєднатися до західного світового співтовариства. Тільки об’єднаний Захід може допомогти Україні перемогти в боротьбі за демократичні цінності. Через кілька десятків годин я їду до Брюсселя з надією, що ми переконаємо наших союзників захистити демократичні цінності та Україну від російської агресії", - заявив Туск.

Нагадаємо, що Дональд Туск став новим прем’єр-міністром Польщі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті