Норвегія планує передати Україні ще кілька пускових установок NASAMS

Уряд Норвегії подав до парламенту пропозицію замовити ще десять пускових установок і чотири центри управління вогнем системи ППО NASAMS у компанії Kongsberg Defence and Aerospace (KDA). Про це йдеться у пресрелізі норвезького уряду, - пише Укрінформ.

Це має відбутися на додаток до викупу вже переданого Україні обладнання.

Зазначається, що загальна сума інвестиції становить 3,45 мільярда норвезьких крон (326 млн доларів США).

«Норвезька система NASAMS рятує життя українців і запобігає руйнуванню будівель та інфраструктури. Російські ракетні та безпілотні атаки масштабні та жорстокі, тому протиповітряна оборона є абсолютно вирішальною для України. Водночас я стурбований тим, щоб ми якнайшвидше відновили засоби протиповітряної оборони для нашої власної оборони», – заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Скільки саме пускових установок і скільки центрів управління вогнем NASAMS будуть передані саме Україні, поки що не вказується.

Як повідомлялося, міністерство оборони Норвегії домовилося про нову співпрацю з американським підрозділом Raytheon та норвезькою Kongsberg Gruppen про удосконалення зенітно-ракетного комплексу NASAMS.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті