"No comment". У ЄС відреагували на рішення України про припинення видачі документів українцям за кордоном

Рішення України про припинення видачі документів українським чоловікам мобілізаційного віку за кордоном прокоментували у Євросоюзі. Про це повідомляє Радіо Свобода 24 квітня.

Як повідомляється, зокрема у Єврокомісії зазначили, що візьмуть рішення до відома, але "не розрізняють статі".

"Ми беремо це оголошення до відома. У мене немає конкретних коментарів, коли йдеться про Директиву про тимчасовий захист. Ми не розрізняємо статі, а також призовний статус. Це все, що маю сказати зі свого боку", – прокоментували речниця Єврокомісії з внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер.

В ЄС сказали що не коментуватимуть рішення уряду України. 

"Не нам коментувати рішення українського уряду щодо заходів, які необхідно вжити в контексті конфлікту. Єдине, що ми можемо зробити, - це пояснити, яка ситуація з цими особами, які перебувають на території Європи. Це те, що ми можемо зробити", – сказав представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Також рішення української держави прокоментували у Німеччині. Там зокрема зазначили, що українські чоловіки мають однаковий з жінками статус захисту.

"Це не позначиться на статусі захисту, який є однаковим для чоловіків та жінок, що вони становлять переважну більшість біженців війни", - прокоментував речник МВС ФРН Максиміліан Калль.

Нагадаємо, МЗС України заборонило консульські послуги за кордоном чоловікам призивного віку

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті