Німецька оборонна компанія будує центр з ремонту бронетехніки в Україні

Німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft будує центр з ремонту бронетехніки в Україні. Про це повідомив у соцмережі Х депутат Бундестагу Маркус Фабер, пише Укрінформ.

«На заході України FFG – Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft – будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, наприклад (танки – ред.) Leopard 1, які вона постачала», – написав політик від Вільної демократичної партії.

За його словами, для України це означає величезне підвищення ефективності, оскільки в майбутньому більше не буде потреби у дорогих і трудомістких перевезеннях пошкодженої техніки за кордон, а військові зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці.

Фабер відвідав місце розташування майбутнього центру та стверджує, що «гроші німецьких платників податків використовуються розумно». Депутат-ліберал подякував FFG Ukraine за розуміння та значущу роботу.

Варто зазначити, що Фабер послідовно виступає за збільшення військової допомоги Україні. Напередодні він написав у соцмережі Х, що Німеччина має передати ЗСУ ракети Taurus, які будуть в змозі зменшити атакувальні можливості агресора. Він нагадав, що с середини минулого року британські StormShadow допомагають тим, хто зазнав нападу під час загарбницької війни Путіна. «З середини минулого року хтось у відомстві канцлера не може знайти печатку для дозволу на експорт – зробити те саме, що британці та французи».

«Повернення військ окупантів додому є основою миру. Мотивувати окупантів повернутися додому українці можуть лише військовим тиском. Taurus допоміг створити цей тиск. Давайте поговоримо з Путіним зрозумілою йому мовою», – написав депутат.

Як повідомлялося, побудувати власні промислові потужності в Україні планує також великий виробник зброї з Німеччини – компанія Rheinmetall.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті