Німеччина надала Україні нову партію бронетехніки, боєприпаси та безпілотники Vector

Німеччина надала черговий транш військової допомоги Україні, який включає бронетехніку різного призначення та боєприпаси. Список оприлюднено на урядовому сайті ФРН, - пише Мілітарний.

В рамках нового траншу уряд Німеччини передав Україні 4 машини розмінування WISENT 1 та 4 патрульні автомобілі.

У пакеті присутні й інші засоби розмінування, зокрема, 250 комплектів для розмінування, матеріали для знешкодження вибухонебезпечних предметів та 3 мобільних дистанційно керованих систем розмінування.

Крім того, до нового пакету увійшло 147 пристроїв нічного бачення, 10 розвідувальних безпілотних комплексів Vector із запасними частинами, 12 терміналів супутникового зв’язку SatCom та 22 системи виявлення та придушення дронів.

Також в рамках допомоги було передано 14 000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

Виробництво 155-мм артилерійських снарядів DM121. Фото: Rheinmetall.

Видання також зазначило, що Wisent 1 – це гусенична броньована інженерна машина створена на базі основного бойового танка Leopard 1, що призначена для розмінування.

Головне її завжання це створення проходів у мінному полі. Вона здійснює автоматичну розмітку розмінованої ділянки, щоб нею змогли пройти піхотинці та інша техніка.

Wisent 1 MC оснащенна мінним плугом шириною у 3,5 метри, система розмітки смуги руху, допоміжна лебідка та кран вантажопідйомністю 30 тонн.

Бронемашина для розмінування Wisent 1 MC.

Безпілотник Vector – це безпілотний авіаційний комплекс з вертикальним зльотом та посадкою, та оптико-локаційною станцією HD-40LV з лазерним далекоміром.

Цей тип БПЛА надає дані повітряної розвідки в реальному часі в ефективній і зручній для користувача формі завдяки вбудованому штучному інтелекту, також система звільняє оператора від постійного відеоконтролю.

Вбудовані алгоритми дають змогу автоматично ідентифікувати об’єкти та негайно передавати ключову розвідувальну інформацію на землю.

Зашифрований пористий IP-зв’язок відправляє відеопотоки на відстань до 15+ км. Час польоту до 120 хвилин. Все це поєднано в компактному та надійному електричному БПЛА вертикального зльоту та посадки.

Безпілотний авіаційний комплекс Vector. Фото: Quantum-Systems

Як повідомлялося, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки, на його думку, це може втягнути його країну у війну з РФ. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті