Німеччина пропонує ООН взяти контроль над Сектором Газа після закінчення війни

Німеччина хоче, щоб ООН взяла під свій контроль Сектор Газа, щойно закінчиться війна Ізраїлю проти ХАМАС. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Politico.

"Однак і палестинці, і деякі дипломати ЄС мають серйозні сумніви в здійсненні цієї ідеї, а високопоставлений палестинський діяч у Європі назвав її "неприйнятною", - йдеться у матеріалі.

Видання уточнює, що зараз точаться дискусії про те, як допустити більший обсяг гуманітарної допомоги в Газу та зупинити бойові дії. Але також активізуються дискусії щодо сценаріїв дій після війни.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив минулого місяця, що "ефективна та оновлена Палестинська адміністрація" зрештою має керувати Газою, але не запропонувала жодних вказівок на те, як зробити її "ефективною".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху раніше заявив, що його країна візьме на себе спільну відповідальність за безпеку у Газі на невизначений період.

Як повідомлялося, міністр оборони Ізраїлю заявив, що ХАМАС втратив контроль над сектором Гази. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті