Німеччина поставить Україні ще майже 50 зеніток Gepard

Німеччина збирається поставити Україні додаткові зенітні установки Gepard. Про це 24 червня повідомляє видання Welt із посиланням на главу Ситуаційного центру по Україні при Міноборони Німеччини, бригадного генерала Крістіана Фройдінга

"Ми хочемо поставити ще до 30 установок Gepard до кінця року у співпраці зі США", - заявив генерал в інтерв'ю.

Крім цього безпосередньо Німеччина планує передати ЗСУ 15 таких установок. Наразі в розпорядженні України є 34 зенітки Gepard.

Бригадний генерал також нагадав, що Німеччина до кінця року також передасть Україні два зенітно-ракетні комплекси IRIS-T і ще чотири наступного року.

Фройдінг також зазначив, що протиповітряна оборона є слабким місцем у контрнаступі українських військ. Він наголосив, що Німеччина та партнери роблять усе, щоб посилити протиракетну оборону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що концерн Rheinmetall передасть Україні додаткові БМП Marder до кінця літа.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті