Німеччина надасть Україні ще одну вогневу установку ЗРК Patriot. Не зараз

Ще одну - третю - вогневу установку ЗРК Patriot Україні надасть Німеччина. Про це з посиланням на заяву Бундесверу повідомив німецький ресурс n-tv.de 13 квітня.

"У зв'язку з подальшим збільшенням російських авіаударів по Україні уряд Німеччини вирішив ще більше посилити протиповітряну оборону України", - цитується заява Бундесверу. 

Зазначається, що раніше Німеччина надала Україні дві вогневі установки Patriot. 

"Доставка можлива після повернення із запланованого ремонту", - йдеться у повідомленні щодо надання третьої становки.

"Усі наші зобов'язання щодо альянсу можуть бути виконані за допомогою систем, доступних Німеччині. Передача акцій Бундесверу буде ініційована негайно. ...При цьому всі необхідні заходи для прискореної заміни та нових закупівель будуть розпочаті негайно", - йдеться також у повідомленні.

Раніше генерал Бундесверу розповів, до якого року Німеччина закладає у бюджетне планування кошти для військової підтримки України.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті