Нідерланди виділять 260 млн євро на закупівлю 155-мм боєприпасів для України

Для закупівлі 155-мм боєприпасів для України Нідерланди виділять 260 млн євро. Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі 24 травня, пише сайт міноборони Нідерландів.

"Міністр Кайса Оллонгрен повідомила, що Нідерланди виділяють 260 млн євро на спільну закупівлю боєприпасів для України, – сказано в повідомленні. – Йдеться про 155-мм боєприпаси".

Зазначається, що велика кількість українських солдатів проходять підготовку в рамках Місії військової допомоги ЄС. До кінця травня їх уже близько 15200.

Крім цього, на зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі обговорили пропозицію єврокомісара Тьєррі Бретона, яка передбачає виділення 500 млн євро із бюджету ЄС на збільшення потужностей оборонної промисловості, а генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає на розширенні військового виробництва країнами-членами Альянсу для озброєння України.

Раніше повідомлялось, що Зеленський провів засідання Ставки на тему виробництва боєприпасів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті