"Ні живий, ні мертвий": став відомий діагноз Кадирова

Стан здоров'я 47-річного глави Чечні Рамзана Кадирова не залишає надій на його одужання, - повідомляє "Новая газета.Европа".

Журналісти провели розслідування і встановили, що в січні 2019 року лікарі вперше поставили йому діагноз "некроз підшлункової залози".

"Саме з 2019-го щонайменше двічі на рік Кадиров почав проходити регулярні, зокрема й хірургічні, процедури в ЦКЛ Управління справами президента РФ", - пише видання.

А влітку 2020-го глава Чечні перехворів на ковід і отримав у навантаження до основного захворювання, розвиток якого намагалися купірувати лікарі ЦКЛ, серйозні проблеми з ендокринною системою.

"Навесні 2022-го стан здоров'я Кадирова став стрімко погіршуватися, проте ця тема стала "топовою" тільки минулого року. Навіть найбільш неуважний спостерігач не міг не помітити, як унаслідок відмови нирок і застою рідини в легенях (наслідки основного захворювання) Кадиров збільшився в розмірах у півтора раза. Форма його живота набула всіх ознак панкреатогенного асциту, у нього з'явилася моторошна задишка, він став насилу говорити, повільно ходити, занадто тепло для чеченського клімату одягатися", - пише видання.

Також нагадується історія з торішньою госпіталізацією Кадирова в стані коми в реанімаційне відділення ЦКЛ Управління справами президента РФ.

За даними джерел видання в ЦКЛ Управсправами президента РФ (ці відомості ми змогли підтвердити в Управлінні ФСБ у ЧР), Кадиров потрапив у лікарню з гострою легеневою недостатністю, що розвинулася у нього в результаті передозування транквілізатором "Дормікум".

"Тому його перебування в ЦКЛ пояснили публіці вельми оригінальним чином. 20 вересня в соцмережах з'явилося відео, на якому Кадиров сидить у лікарняній палаті біля ліжка свого дядька Магомеда, обтиканого трубками і крапельницями. Сам глава Чечні на цьому відео нічого не говорить і майже не рухається. Замість нього говорять його найближчі соратники - Адам Делімханов і Бекхан Таймасханов. Лікар, співробітник ЦКЛ Управління справами президента, повідомляє, що пацієнт (імені якого він не уточнює) перебуває в лікарні два тижні і ще приблизно стільки ж йому необхідно пролікуватися до повної виписки. За дивним збігом, саме стільки часу Рамзан Кадиров провів у Москві, за офіційною версією - "у службовому відрядженні"", - пояснило видання.

Зазначається, що у вересні минулого року лікарям вдалося стабілізувати стан свого пацієнта і більш-менш повернути йому дієздатність.

"Однак, за відомостями нашого джерела в ЦКЛ Управління справами РФ, під час проведення загального обстеження ВІП-пацієнта було отримано дані МРТ мозку, результати якої привели близьких Кадирова в пригнічений стан. Ми цитуємо слова ще одного нашого джерела, близького до Адама Делімханова. Ось як він інтерпретував реакцію рідних Кадирова на невблаганний діагноз лікарів:

"Колишнього лідера вже не буде, [нова] хвороба буде серйозно [на нього] впливати. Навіть у тому випадку, якщо він зараз і оговтається, він буде вже ні живим, ні мертвим...""", - пише "Новая газета. Європа".

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті