"Нездатність Конгресу США надати допомогу Україні означатиме майже злочинну недбалість" - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що Конгрес буде винен у "майже злочинній недбалості", якщо не схвалить додаткове фінансування України. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що Байден провів зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцем і подякував йому за лідерську роль у наданні військової допомоги Києву з боку Німеччини.

Шольц приїхав до Вашингтона висловити підтримку зусиллям адміністрації Байдена щодо забезпечення фінансування України. Під час зустрічі в Білому домі лідери США та Німеччини обговорили війну в Україні та кризу на Близькому Сході.

Виступаючи перед журналістами перед початком зустрічі, Шольц сказав, що його надихнуло рішення Сенату США дати хід законопроєкту вартістю 95,34 мільярда доларів, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Раніше республіканці заблокували компромісний законопроєкт, що включав реформу імміграційної політики. Білий дім неодноразово попереджав, що якщо законодавці не схвалять допомогу Києву, це зашкодить здатності України протистояти російському вторгненню.

"Нездатність Конгресу Сполучених Штатів... надати допомогу Україні означатиме майже злочинну недбалість. Це обурливо", - сказав Байден в Овальному кабінеті в присутності Шольца.

"Я дуже радий, що в Європі ми ухвалили рішення, щоб надати необхідну фінансову підтримку бюджету [України], - зі свого боку заявив Шольц. - Крім того, Німеччина готова збільшити свою підтримку поставками зброї".

"Сподіваюся, Конгрес, Палата представників прислухаються до вас і ухвалять рішення про необхідну підтримку", - додав канцлер Німеччини. За його словами, останнім часом його країна зробила серйозний внесок у підтримку України, яка протистоїть російському вторгненню.

"Тепер те саме мають зробити в решті Європи, а також у США", - сказав Шольц, зазначивши, що путін розраховує на ослаблення підтримки України.

За словами Шольца, його зустріч із сенаторами США від обох партій у четвер переконала його в тому, що експерти із зовнішньої політики та безпеки в Конгресі усвідомлюють необхідність подальшої підтримки України.

Як повідомлялося, Сенат США проголосував за розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті