Німецький депутат запропонував викупити для України катарські зенітки "Гепард"

Німеччина закликає викупити у Катару зенітки Gepard і передати їх Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Süddeutsche Zeitung.

Про таку ініціативу розповів депутат Бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер, розповідає видання. При цьому він наголошує, що Катар, можливо, зможе продати цю військову техніку після закінчення Чемпіонату світу з футболу.

"Зенітки Gepard зараз там більше не потрібні, вони перебувають у робочому стані, тому я думаю, що було б непогано викупити їх... Ми маємо зробити все, що може сприяти перемозі України", - вважає депутат. 

Він також зазначив, що незважаючи на передачу Україні зенітних танків Gepard, як і раніше, зберігається проблема забезпечення їх штатними боєприпасами, яку блокує Швейцарія через прихильність до політики нейтралітету.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прогнозує важчу зброю для України в найближчому майбутньому.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті