Нелюдські методи: росіяни забрали із окупованих територій України кілька тисяч в’язнів

Росія утримує близько тисячі восьмисот українських в’язнів. На початку вторгнення агресор вивіз до своїх колоній понад дві з половиною тисячі осіб, які відбували покарання в українських в'язницях на окупованих територіях, - повідомляє "Польське радіо". 

Ольга Романова з організації «Русь Сидящая», яка займається моніторингом ситуації в російських виправно-трудових таборах, заявила, що уже саме транспортування українських в’язнів у глиб росії відбувалося з порушенням основних прав людини.

«Це був конвой. Перетнули кордон пішки. Їх супроводжували підрозділи з Москви та Краснодара. Останній  використовує нелюдські методи. Кілька людей загинули під час транспортування. Решту в’язнів розподілили по 10 трудових таборах на півдні росії та в Криму», — пояснює правозахисниця.

Українські в'язні, у яких закінчився термін покарання, поміщені в еміграційні табори, де вони очікують депортації. Агресор залишає депортованих зі слабким здоров’ям і без належного одягу на єдиному пункті пропуску з Україною в Бєлгородській області або на пункті пропуску Верхній Ларс на російсько-грузинському кордоні.

За даними правозахисників, частина ув'язнених хворіє на туберкульоз, частина має захворювання кінцівок, спричинені недоїданням і поганими соціальними умовами.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті