Не вся допомога була оголошена публічно. Україна задоволена Рамштайном - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков висловив задоволення результатами минулого в п'ятницю, 20 січня, засідання Контактної групи з оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині. Про це він заявив в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

"Ключові слова, які були сьогодні важливі, - це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, зміцнення дієздатності ЗСУ, сектора безпеки і оборони, продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій", - сказав Резніков.

За словами міністра, крім озвученої військової допомоги Україні, "деякі пакети були озвучені за зачиненими дверима - це надихає, тому я дуже задоволений".

За його словами, на засіданні Контактної групи значну увагу було приділено посиленню протиповітряної оборони України.

"Це питання, яке серйозно розвивається, ми говорили на “Рамштайні” не лише про Patriot, а й про інші системи. Мова йде про короткі, середні і дальні можливості дії, так само це стосується по висоті", - заявив Резніков.

"Наша задача - не втратити ініціативу. Тому сьогодні прозвучало одне з ключових слів – своєчасність і негайність надання допомоги… Всі розуміють, що для опанування складних нових технік потрібен час, але українські військовослужбовці захисники і захисниці вже продемонстрували, що вони швидко опановують сучасні складні системи - від артилерії до безпілотників. Наприклад, навчання на тих же Patriot буде значно швидше зроблено, і так далі", - наголосив глава оборонного відомства.

Резніков повідомив, що українські військові вже перебувають на території США, розпочали процес навчання на системах протиповітряної оборони Patriot.

"Вони його мають завершити радикально скоріше, ніж це передбачено традиційними стандартами, тому тримаємо кулаки... Нам головне, щоб їх надали на полігони, де будуть готуватися наші підрозділи, і вони будуть готові до стримання можливого повторення навали, умовно кажучи, на початку весни цього року", - сказав міністр.

Він наголосив, що Україна готується до потенційного масштабного нападу РФ навесні, і партнерам про це відомо.

"Ми давно про це кажемо, і наша розвідка, і аналітики, і генеральний штаб, тому ми, звісно, до цього готуємось, ми, звісно, сигналізували про це нашим партнерам, ми з ними - на одній сторінці у сприйнятті всіх цих ризиків", - сказав Резніков.

Нагадаємо, у Байдена пояснили, чому Німеччина "гальмує" постачання "Леопардів" до України. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті