"Не хочу їхати до Вільнюса розважатися". Зеленський ще не вирішив, їхати чи ні на саміт НАТО

Саміт НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня — це важлива подія для України, на якому наша держава має отримати чіткі безпекові гарантії, доки вона перебуває у складі Альянсу. Про це в інтерв'ю ABC News заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Суспільне".

"Вільнюський саміт — дуже важливий. Україна має отримати чіткі безпекові гарантії, доки вона не в НАТО. Тільки за цих умов наша зустріч матиме сенс. В іншому випадку — це чергова політика. Ми працюємо з партнерами, ми працюємо над безпековими гарантіями. Ми також працюємо над допомогою нашим партнерам, аби ті дійшли певних висновків напередодні саміту", — сказав Зеленський.За словами президента, він не хоче їхати на саміт "задля розваг".

"Ми хотіли б мати усі рішення упродовж саміту. В такому випадку, вочевидь, я буду там і буду робити все, що я можу. Я не хочу їхати у Вільнюс задля розваги", — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, Байден вирішив перед самітом НАТО переговорити в Лондоні з Сунаком і Чарльзом III

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті