Наявність плагіату в дисертації Шкарлета підтверджено

Нацагентство із забезпечення якості вищої освіти підтвердило виявлений комітетом з питань етики плагіат у дисертації колишнього міністра освіти Сергія Шкарлета. Про це “Українській правді. Життя” повідомив колишній доцент Сумського державного університету Олег Смірнов. Він також опублікував відеозапис засідання агентства.

“Попри всі намагання звинуваченої особи відтягнути цю справу, НАЗЯВО одноголосно проголосувало за те, що в докторській дисертації Сергія Шкарлета є плагіат”, – прокоментував Смірнов.

Сьогодні ще відбудеться засідання в шостому апеляційному адміністративному суді щодо заборони Нацагентству розглядати справу Шкарлета. Однак аналогічне засідання вже відбувалось після голосування НАЗЯВО.

Спочатку фахівці Нацагентства погодились, що у дисертації є плагіат, а потім суд “заборонив” їм розглядати це питання. Зрештою, суд скасував власне рішення.

Раніше, у грудні 2023 року, Комітет з питань етики НАЗЯВО підтвердив наявність плагіату в дисертації Шкарлета. У лютому ексміністр поскаржився на цей комітет.

Про ймовірну академічну недоброчесність Шкарлета заговорили ще у 2020 році. Комітет НАЗЯВО виявив плагіат у чотирьох його роботах, але у квітні 2021 року суд постановив, що факт плагіату шукали незаконно. Потім до НАЗЯВО знову надійшла скарга щодо ймовірного плагіату у науковій роботі Шкарлета. За словами Олега Смірнова, дисертація Шкарлета за 2008 рік на 24% складається з плагіату російського першоджерела.Також під час нещодавнього аналізу роботи фахівці знайшли 6 джерел, з якими є великі текстові збіги без посилань та перефразувань. Дисертація також містить “списані” формули, таблиці, рисунки і схеми.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті