Навчатися з F-16: у Повітряних Силах повідомили, хто проходить курси

Навчальні курси для українських офіцерів в рамках міжнародної авіаційної коаліції вже розпочались, але пілоти ЗСУ для опанування F-16 поки не виїхали. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, - пише Lb.ua.

"Наших пілотів вже "відправляють" вчитися кожен день. Списки дивлюся, хто ж поїхав. Дзвоню. Нє, на місці", -  сказав він.

Він зазначив, що рішення про навчання прийнято, але відправка наших пілотів ще очікується.

"Не все так просто. Є різні навчальні тренувальні бази. Можливо, що буде одна основна, решта допоміжні, тому що крім пілотів є інші авіаційні фахівці, яких потрібно навчати. Якщо країна, яка не має на озброєнні F-16 може надати свою базу для початкової підготовки, то чому б ні. Можна розглядати різні варіанти. Цим саме й займається керівництво наше - їздить по різних країнах, зустрічається з колегами і вивчають різні авіаційні бази. Тому що нам потрібно все робити доволі швидко, водночас і якісно", - прокоментував Ігнат.

За його словами, українські авіаційні фахівці вже навчаються, і вже не перший тиждень. 

"Йдеться про офіцерів бойового управління, які проходять певні курси", - зазначив речник.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті