Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у США та Данії наближається до завершення - Євлаш

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 перебуває вже на завершальній стадії. Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Наразі у нас проходять навчання одразу декілька груп, декілька підготовчих етапів – на завершальних етапах, зокрема пілоти, що проходять підготовку в Данії та США», – сказав речник.

Він уточнив, що наші пілоти вже тренуються відточувати свою майстерність на завданнях, які будуть поставлені перед ними в Україні. «Відпрацьовують удари по малорозмірних цілях, в тому числі таких, як «Шахеди», і таких, як крилаті та керовані авіаційні ракети тощо», – уточнив Євлаш.

Він зауважив, що про терміни поставок в Україну F-16 не слід говорити: «Наші партнери не багатослівні. Все, що стосується F-16, проводиться за зачиненими дверима. І про терміни ми не говоримо».

«Певна стратегічна невизначеність дає нам момент для раптовості та несподіваного удару», – наголосив Євлаш.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті