Нацвідбір Євробачення коштував Україні майже 11 млн гривень

Послуги для реалізації цьогорічного Національного відбору Євробачення обійшлися Україні у 10 999 811 грн. Про це свідчать дані з сайту держзакупівель Prozorro.

Така вартість проведення пісенного конкурсу вже спровокувала активне обговорення в мережі. 

«Тобто, номер кожного учасника цього шоу обійшовся у 27000 доларів... Причому, скоріш за все, більшість витрат на номери додатково несли самі учасники. Так принаймні було останні роки», – зазначив у фейсбук  музичний продюсер Михайло Ясинський.

Ясинський підрахував, що за ці гроші можна було б створити 100 грантів для молоді по 100 тисяч гривень на створення аудіовізуальних продуктів із певними творчими та ідеологічними вимогами та характеристиками. «Ми б мали якнайменше 100 цікавих відео та пісень та менше срачів», – зауважив продюсер.

Українці 3 лютого обирають представника країни на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2024 у Мальме. Голосувати за своїх фаворитів можна було через застосунок «Дія». Проте застосунок, схоже, не витримав напливу охочих віддати свій голос і «впав». Через це голосування за переможця нацвідбору «Євробачення» продовжено: воно триватиме до 19:00, 4 лютого. 

Ведучими нацвідбору цьогоріч стали співачка Юлія Саніна, гуморист Василь Байдак та ведучий Тімур Мірошниченко. У журі були Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті