Нацполіція арештувала ділка, який наживався на продажу військової амуніції

Національна поліція України затримала у Києві підприємця, який продавав військову амуніцію за завищеною ціною. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції 1 серпня.

"Чергового «бізнесмена» затримали днями в Києві. Чоловік мав доступ до гуманітарної допомоги, наданої для ЗСУ. Це військова амуніція, медичні аптечки, спальники тощо. І пішло це все не на фронт, а на ринок. Для прикладу, розцінки: бронежилет 4-5 класів захисту – 680 доларів США, каска – 200 доларів США", - йдеться у повідомленні. 

"Взяли ми ділка під час спроби продати близько 40 одиниць військової амуніції на суму більш як 600 тисяч гривень. А вдома в нього знайшли ще понад 120 бронежилетів і касок, більше 500 індивідуальних перев'язочних пакетів та аптечок і ще багато інших життєво необхідних для військових речей. За розкрадання гуманітарної допомоги фігурант вже отримав підозру. Йому загрожує від 5 до 7 років ув’язнення", - розповів голова Національної поліції Ігор Клименко.

Як повідомлялося раніше, поліція відкрила 320 справ про зловживання гуманітарною допомогою. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті