Нацполіція отримала з США 531 одиницю конфіскованої зброї

Наразі до України прямує понад 530 одиниць зброї з США, серед яких гвинитівки та пістолети. Про це у Facebook повідомив народний депутат Мар’ян Заблоцький.

"До нашої програми Ukrainian Arsenal of Liberty після донату Маямі приєдналось місто Фінікс, штат Аризона. На цей раз набір цікавіший: 386 пістолетів 9 мм, 58 гвинтівок 5.56 мм, 29 гвинтівок 7.62 мм. До нього ми додали 58 одиниць дробовиків. Такий тип зброї окремо попросили, оскільки ними легше бити невеликі дрони.  Це все — в рамках програм, де ми звертаємось до поліції міст США з проханням задонатити нашому Нацполу. В дорозі вже третя партія, і вона складається з новеньких AR-15, які будуть передані уже в приватну власність громадян-членів ДФТГ Ірпеня. Частини гвинтівок принципово піде жінкам, які пережили окупацію", - повідомив нардеп.

За його словами процес був нелегким, бо окремі представники з округів з великою присутністю етнічних росіян дуже образились і робили все, аби зупинити цю програму. 

"Що абсолютно не дивує. Але дякуючи топ-логістиці від Марко Груела нічого в них не вийшло. Будемо лупати далі.  У Сполучених Штатах щороку витрачається приблизно 130 мільярдів доларів на поліцію. На їх складах — тони чудового надлишкового обладнання, яке можна залучити при продовженні активної адвокаційної кампанії. З цими поставками зброї ми прорубали логістичний та юридичний механізм реалізації, який тепер можна масштабувати. Для мене це було основним завданням", - зазначив він.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті