Наступного тижня Україна зробить кроки для трибуналу щодо злочинів агресії РФ - Зеленський

Керівництво України готує наступного тижня кілька кроків, щоб консолідувати партнерів для створення трибуналу щодо агресії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 29 квітня. 

"Наступний тиждень буде доволі важливим з точки зору нашої боротьби за справедливість для українців, тобто за покарання для держави-терориста і всіх її воєнних злочинців. Ми готуємо кілька важливих, потужних кроків, щоб більше консолідувати партнерів і дати більше енергії для створення трибуналу щодо злочину російської агресії", - сказав він.

"Україні і світові недостатньо того, щоб Росія була слабкою, як це вже відбувається. Треба, щоб вона повністю відповіла за все скоєне нею", - зазначив Зеленський.

За його словами, готуються "нові санкційні рішення щодо осіб та компаній, які працюють на ВПК терористів, щодо іноземних суб'єктів, чиї постачання допомагають Росії продовжувати цю агресію".

"Незабаром ці наші рішення будуть оприлюднені", - сказав він.

Нагадаємо, Північна Македонія долучилася до коаліції із створення спецтрибуналу для РФ. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті