"Настав час надати Україні далекобійну зброю". Зеленський зустрівся з сенатором США Ліндсі Гремом

Президент України Володимир Зеленський 26 травня провів зустріч з американським сенатором Ліндсі Гремом, який уже втретє з початку повномасштабної російської агресії відвідує нашу країну. Про це повідомляє сайт Президента.

Ліндсі Грем вважається одним із найбільш впливових і досвідчених сенаторів США.

"Президент подякував за нещодавній пакет оборонної допомоги розміром 375 млн дол., виділений США 21 травня, і акцентував на безпрецедентному загальному обсязі наданої допомоги, який із лютого минулого року становить 38 млрд дол. Глава держави детально поінформував американського сенатора про ситуацію на передовій і дав оцінку її розвитку в найближчій перспективі. У цьому зв’язку Володимир Зеленський наголосив на першочерговій важливості продовження й посилення оборонної допомоги Україні з боку партнерів, яка має надаватися без жодних обмежень", - зазначається у повідомленні.

Підкреслюється, що Президент високо оцінив рішення США підтримати міжнародну авіаційну коаліцію та назвав його історичним. Він наголосив на необхідності практичного наповнення, розвитку й зміцнення цієї коаліції. 

Глава держави окремо акцентував, що настав час для партнерів, зокрема Сполучених Штатів, надати Україні далекобійну зброю та інші види озброєння, які допоможуть українським силам оборони досягти стратегічних цілей на полі бою, деокупувати українські території та зменшити втрати серед захисників.

На тлі посилення російського ракетного терору й масованих атак іранськими «Шахедами» на українські міста Володимир Зеленський наголосив на нагальній необхідності зміцнення повітряного щита над Україною шляхом надання партнерами сучасних систем ППО, які вже довели свою високу ефективність у протидії багатьом загрозам і рятують життя українців.

Під час зустрічі було окремо обговорено питання реалізації української формули миру, - йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті