Назбирав для окупантів "урожай" даних про співробітників СБУ, ГУР, ЗСУ та "Азову": зрадника затримано – СБУ (ФОТО)

СБУ затримала зрадника, який хотів передати росіянам флешку з даними про співробітників Служби безпеки, ЗСУ, ГУР та "Азову". Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 26 листопада.

"Військова контррозвідка та слідчі СБУ провели багатоетапну спецоперацію із викриття колишнього співробітника МВС України, який вирішив перейти на бік країни-агресора, – сказано в повідомленні. – Щоб показати свою "користь" рашистам, він зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України".

Уточнюється, що чоловік планував особисто передати дані до посольства РФ у Будапешті на флешці. Втім, співробітники СБУ затримали його на пункті пропуску під час спроби перетнути державний кордон.

Підкреслюється, що з початком повномасштабної агресії зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником "русского мира", але керувався не тільки ідеологічними мотивами. Зокрема, розраховував стати "головним поліцейським" столиці та Київської області у разі захоплення регіону.

"Ця особа перебувала на прямому контакті із російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримувала дружні зв’язки з іншими представниками так званої "міліції ДНР", – пише відомство. – Саме за їхньою "наводкою" затриманий почав збирати засекречені дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху "Азов", а також військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ".

Підкреслюється, що, окрім картотеки українських силовиків, він збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ: бази, склади, арсенали, місця їх розташування.

Під час обшуків у фігуранта кримінальної справи знайдено пістолет Макарова, символіку терористичної організації "ДНР" та забороненої в Україні комуністичної партії. Усі вилучені матеріали відправлено на експертизу.

Наразі затриманому планується повідомлення про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала агента ФСБ в Одесі: збирав інформацію про місця скупчення ЗСУ.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті