"Нашими чварами, нашою публічною демонстрацією втоми неодмінно скористається ворог" – Стефанчук про критику Залужного з боку Безуглої

Голова ВРУ Руслан Стефанчук прокоментував публічну критику народної депутатки Мар'яни Безуглої на адресу головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, зазначивши, що у неї такий стиль поведінки. Про це він повідомив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна 5 січня.

"Я завжди закликаю всіх добре вчити історію України. Тому що будь-якими нашими чварами, будь-якою нашою публічною демонстрацією втоми неодмінно скористається ворог... У мене є свої стосунки з пані Мар’яною, тому що, крім Залужного, вона критикує й мене, й усіх інших, – ну, такий стиль поведінки в людини. Я цього не сприймаю. Тому мої розмови з нею переважно в такому, офіційному, форматі. При цьому все, що я про неї думаю, чесно пишу у внутрішньопартійному чаті. Вона на це реагує. І це абсолютно нормальна дискусія, але вона закрита", - зазначив Стефанчук.

Водночас він вважає, що всі мають переглянути своє ставлення до того, що відбувається в країні, оскільки "без єдиного підходу і бачення нам ніколи не виграти цю війну", а єдність - це "та єдина зброя, проти якої Росія поки що не може діяти, але вона дуже ефективно починає використовувати ці наші дрібні "подряпинки" для того, щоб розхитувати їх у велике море".

Водночас голова ВР переконаний у необхідності чесних дискусій із військовими, але "для всього є свій час і місце".

"На ставці у нас буває дуже спекотно, тому що триває професійна розмова навіть між військовими, які субординовані один до одного, але між ними виникає жорстка чоловіча розмова, і, що важливо, вони знаходять правильні рішення", - додав Стефанчук.

Як повідомлялось раніше, комітет з питань безпеки, оборони та розвідки просить Верховну Раду звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступника голови комітету.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті