"Наш паровоз, вперед лети!" Російські окупанти похвалилися, що налагодили залізничне сполучення між "ДНР" та "ЛНР"

Окупаційна влада "ДНР" заявила про те, що починаючи з 4 березня 2023 року з Дебальцевого курсуватиме "міжрегіональний потяг" до Луганська. Про це пишуть сепаратистські ЗМІ.

Пересічна за мірками до 2014 року подія представлена як велике досягнення "молодих республік". "Жителі ДНР, які багато років не мали можливості подорожувати залізничним транспортом, з великою радістю сприйняли новину про відновлення сполучення з ЛНР", - із захватом повідомляють місцеві журналісти.

Що стосується сполучення з країною-агресором, то поки мови про це влада окупованого Донбасу не веде. "На жаль, зараз з метою забезпечення безпеки пасажирів складно налагодити залізничне сполучення з іншими регіонами країни, але ми спільно з Мінтрансом РФ опрацьовуємо це питання на майбутню перспективу", - повідомив так званий "глава уряду ДНР" Віталій Хоценко.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті